Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
 

 
 
 
  műhely    » Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
év 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2017   
szerzők a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v x z ö   
címek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v z ö ü   
 

| észrevételeim vannak


| kinyomtatom

| könyvjelzőzöm


keresés

szerző:
cím:
kivonat:
szekció:adatlap

Demeter Ágota-Dorottya

» Szekció: Turizmus
» Bemutatás éve: 2008
» Cím: „Lássunk világot!” — osztálykirándulások középiskolában
» Intézmény: BBTE, FöK, turizmusföldrajz szak, II. év
» Minősítés: 1 díj
» Témavezető: dr. Benedek József professzor, BBTE, Fök, Társadalomföldrajz tanszék

» Kivonat:
"„Valamikor tanulmányi kirándulás volt a neve, elsődleges célja pedig, hogy a tanulók eljussanak az ország nevezetes tájaira, városaiba. Mára az ismeretszerzés, a kulturális élmények gyűjtése kissé háttérbe szorult; a gyerekek számára nem ez az élmény az igazán fontos, hanem a kötetlen együttlét, az iskola falai közül való kiszabadulás öröme.” (dr. Kürönya Pálné)
Egy tavalyi beszélgetés kapcsán jött az ötlet, hogy írjak dolgozatot osztálykirándulásokról, osztálykirándulási szokások megváltozásáról az elmúlt néhány év folyamán, valamint a középiskolások igényeiről, elvárásairól egy osztálykirándulással kapcsolatban. Ez a dolgozat született meg az idei ETDK-ra, melyben 242 marosvásárhelyi középiskolás diák által kitöltött kérdőívet elemzek ki. Azért, hogy mindennek gyakorlati haszna is legyen, összeállítottam két olyan osztálykirándulási programtervezetet, melyekben a csapatépítés, kikapcsolódás mellett interaktív városnézés, újszerű programok, játékok is szerepelnek."

» Teljes dolgozat: [PDF]

Demeter Ágota-Dorottya

» Szekció: Földrajz
» Bemutatás éve: 2007
» Cím: Múlt, jelen és jövő találkozása - múzeumok Kolozsváron 2007-ben
» Intézmény: BBTE, FöK, Földrajz szak, I. év
» Minősítés: 1 díj
» Témavezető: dr. Benedek József professzor

» Kivonat:
A múzeum jelképezi a jelen tiszteletét a múlt iránt és a hitét a jövőben. (Biran) - vagyis a múzeumok azok a helyek, ahol megismerhetjük a múltat, ezáltal megérthetjük a jelent, s alakíthatjuk a jövőt. De éppen ezért a fontos és összetett szerepért nem mindegy, hogy milyen egy múzeum: milyen állapotban van az épülete, a kiállítások, milyen a személyzet.Kolozsvár fontos múzeumi központja Romániának. Jelenleg 15 múzeum található Kolozsváron, melyek közül 13-at felkerestem, s ezekről írtam dolgozatot. Megvizsgáltam a múzeumok jelenlegi állapotát, reklámját, internetes megjelenését, részvételét különböző programokban, projektekben stb.Arra a következtetésre jutottam, hogy rengeteg értéket rejtenek a kolozsvári múzeumok, s lassan mindegyik "mozgásba indul: felújítják az épületeket, a kiállítási anyagot. Valószínűleg pár éven belül a kolozsvári múzeumok igazán vonzóak lesznek úgy a belföldi, mint a külföldi turisták számára.

» Teljes dolgozat: [PDF]

Vissza

 
 
kapcsolódó
» mi ez?
» rövidítések
» felhívás az ETDK résztvevőihez
 
 

(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2018
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék