Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
 

 
 
 
  műhely    » Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
év 2006 2007 2008 2009 2010 2012 2017   
szerzők a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v x z ö   
címek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v z ö ü   
 

| észrevételeim vannak


| kinyomtatom

| könyvjelzőzöm


keresés

szerző:
cím:
kivonat:
szekció:kapcsolódó

A kolozsvári ETDK olyan tudományos verseny, amelyben a reál- és humántudományok különböző szakterületeinek megfelelő szekciók keretében versenyben levő (erdélyi magyar) egyetemi és főiskolai hallgatók összemérhetik saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat.

Az ETDK története 1998-ban indul, előzményei a kilencvenes években a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) és szakosztályai által megszervezett helyi szintű versenyek. Az eddig megszervezett kilenc konferencián 1373 tudományos munkát munkát mutatott be több mint 2600 kolozsvári, valamint más egyetemi központokból érkező hallgató.

A konferencia céljai

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) célja, hogy az erdélyi, romániai felsőoktatási hálózatban tanuló legkiválóbb egyetemi és főiskolai hallgatók önálló tudományos tevékenységének, az általuk elért tudományos eredmények bemutatásának és megmérettetésének értékfóruma legyen.

Az ETDK ösztönzi, támogatja és elismeri a felsőoktatási diáktudományos tevékenység résztvevőit (mindenekelőtt a tehetséges és aktív diákokat, oktatókat, kutatókat stb.). Segítséget akar nyújtani a kutatómunkában való továbbhaladáshoz és a tudományos pályán való elinduláshoz. Elő kívánja segíteni az egyetemi alapképzésnél differenciáltabb, a diákok által kiválasztott tudományos területek magasabb szakmai igényű művelését.

A fentebbi célok elérésének feltétele az ifjú kutatók, szakemberek, tanárok szakmai kapcsolattartásának szorosabbá tétele, az interdiszciplináris kommunikáció előmozdítása, illetve az erdélyi diáktudományosság bekapcsolása a nemzeti és nemzetközi tudományos diákköri konferenciák rendszerébe.

Az adatbázis a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) által szervezett reál- és humántudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia díjazott dolgozatait tartalmazza. 

Jelenleg a 2006. november 25-26. között Kolozsváron megrendezett IX. ETDK, illetve a 2007. május 26.-27. X. ETDK nyertes dolgozatai érhetők el. Az oldalon a kivonatok mellett a teljes dolgozatok letölthetők védett, csak olvasható .pdf formátumban.

A dolgozatok szekciók, szerzők és címek szerint listázhatók és kereshetőek.

 

A rendezvény honlapja: www.kmdsz.ro/etdk 

 
 
kapcsolódó
» mi ez?
» rövidítések
» felhívás az ETDK résztvevőihez
 
 

(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2024
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék